Taiteellinen johtaja
Edward Ananian-Cooper on australialainen orkesterin- ja kuoronjohtaja. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Leif Segerstamin, Atso Almilan ja Matti Hyökin ohjauksessa sekä Zürichin taidekorkeakoulussa opettajanaan Johannes Schlaefli. Kesällä 2017 hän voitti 2. palkinnon Pohjois-Euroopan kuoronjohtajakilpailussa Tanskassa. Viime vuosina Ananian-Cooper on työskennellyt Oulu Sinfonian, FiBO Storian, Wegelius-kamariorkesterin ja NYKY Ensemblen kanssa. Mestarikursseilla hän on johtanut myös Radion Sinfoniaorkesteria, Jyväskylä Sinfoniaa, Pori Sinfoniettaa sekä Südwestdeutsche Philharmonie -orkesteria (Saksa), Ruse Philharmonicia (Bulgaria), Plzen Oopperan orkesteria (Tsekki) ja Janáček Philharmonic Orchestraa (Tsekki), Auckland Philharmoniaa (Uusi-Seelanti) ja Tasmanian sinfoniaorkesteria (Australia). Hän on johtanut useita oopperaesityksiä Suomessa ja ulkomailla, kuten Mozartin Taikahuilun, Mascagnin Cavalleria Rusticanan, Purcellin oopperan Dido ja Aeneas sekä Monteverdin oopperat Orfeus, Odysseuksen kotiinpaluu sekä Poppean kruunaus. Ananian-Cooperilla on myös paljon kokemusta oratoriomusiikin johtamisesta, hän on esittänyt Händelin oratorioista Theodoran ja Messiaan sekä useita Haydnin kirkkomusiikkiteoksia (mm. Nelson-messu ja Pauken-messu). Ananian-Cooper on myös kysytty uuden musiikin esittäjä. Hän on kantaesittänyt Kalevi Ahon oopperan Frida y Diego (2014) ja Paolo Rosaton oopperan Lars Cleen (2015) sekä johtanut Peter Maxwell-Daviesin monodraaman Eight songs for a Mad King. Kuoronjohtajana Ananian-Cooper on johtanut monia maamme eturivin kuoroja, kuten Akateemista Laulua ja Kamarikuoro Gloriaa. Tällä hetkellä hän toimii Jubilaten taiteellisena johtajana.
Tuottaja
Meri Metsomäki on helsinkiläinen sopraano, joka konsertoi, opettaa ja tuottaa. Hän valmistui laulupedagogiksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta 2014 opettajanaan Ritva Eerola. Barokkilaulua Metsomäki on opiskellut mm. Tuuli Lindebergin, Päivi Järviön ja Evelyn Tubbin johdolla. Metsomäki kuuluu Helsingin kamarikuoron vakiokokoonpanoon ja laulaa myös muissa ammattikuoroissa ja lauluyhtyeissä. Hän on esiintynyt mm. Kuopio Barokissa, BRQ Vantaa -festivaaleilla, Sastamala Gregorianassa ja Les Lumières -festivaaleilla. Hänen oopperaroolejaan ovat mm. Hänen oopperaroolejaan ovat mm. Belinda Henry Purcellin Dido & Aeneaksessa, Drusilla Monteverdin Poppean kruunauksessa, Minerva Monteverdin Odysseuksen kotiinpaluussa, La Musica Monteverdin L’Orfeossa, Papagena Mozartin Taikahuilussa ja Amor Rameaun Anacréonissa. Metsomäen tuottamat ja Ville Saukkosen ohjaamat Claudio Monteverdin L’Orfeo, Odysseuksen kotiinpaluu ja Poppean kruunaus ovat herättäneet kriitikoiden ja yleisön innostuksen. Metsomäki on sertifioitu Balance in Phonation™ Voice Training -opettaja klassisessa laulussa ja toimii BiP™ opettajien yhdistyksen hallituksessa sekä Laulupedagogit ry:n julkaisun päätoimittajana.
Brittiläinen kontratenori David Hackston aloitti musiikkiopintonsa Bradford-on-Avonissa, Englannissa. Sittemmin hän on opiskellut barokkilaulua Metropolia Ammattikorkeakoulussa opettajinaan Tuuli Lindeberg ja Teppo Lampela sekä Escola Superior de Música, Artes e Espectáculossa, Portugalissa, prof. Magna Ferreiran oppilaana. David on vakiojäsen Helsingin kamarikuorossa ja 2010 hän oli mukana perustamassa The English Vocal Consort of Helsinki -lauluyhtyeen, joka keskittyy repertuaarissaan englantilaiseen renessanssiin ja romantiikkaan.
Merkittäviä esiintymisiä oratoriosolistina ovat viime aikoina olleet mm. yhteistyössä Helsingin Barokkiorkesterin (Händel: Messias), Suomalaisen Barokkiorkesterin (Bach: Johannes-passio) sekä Ensemble Nylandian kanssa (Falvetti: Il Diluvio Universale). Helmikuussa 2016 hän esitti Didymuksen roolin Händelin näyttämöllisessä oratoriossa Theodora. Vuonna 2017 hän esiintyy sekä Dido ja Aeneas -oopperassa sekä laulaa Ottonen roolin Monteverdin Poppean kruunauksessa. Yhdessä luutisti Mikko Ikäheimon kanssa hän on esittänyt ohjelmia keskittyen John Dowlandin ja hänen aikalaisensa musiikkiin, ranskalaiseen air de cour -kirjallisuuteen sekä espanjalaisen varhaisrenessanssin vihuela-repertuaariin. Hänen erityinen kiinnostuksenkohteensa on 1500–1600-luvun portugalilainen polyfonia.
David laulaa mielellään myös uusinta musiikkia ja Helsingin kamarikuoron riveissä hän on esittänyt lukuisia 1900-luvun kuoroklassikoita, esim. Olivier Messiaenin, Iannis Xenakiksen, Beat Furrerin, Jonathan Harveyn ja Vassos Nicolaoun kynästä. Viime vuosina hän on laulanut useaan otteeseen kontratenoriroolin Kaija Saariahon teoksessa Écho! lauluyhtyeelle ja elektroniikalle, ja 2013 hän kantaesitti Timothy Pagen Between Hell and Earth -teoksessa Paholaisen roolin, joka edellyttää laulajalta kolmen oktaavin ambitusta. Kesäkuussa 2014 hän esitti Peter Maxwell Daviesin ikonisen teoksen Eight Songs for a Mad King sekä Helsingissä että Hannoverissa.
Kirsi Marttinen on viestinnän ja hallinnon ammattilainen ja pitkän linjan harrastajamuusikko. Marttinen aloitti viulunsoiton viisivuotiaana ja on viime vuosina opiskellut laulua Seppo Ruohosen johdolla. Hän laulaa Vokaaliyhtye Incantossa ja hän ollut mukana niin musiikkinäytelmissä, musikaaleissa kuin oopperakuorossa sekä toiminut solistitehtävissä. Marttinen on lisäksi opiskellut yksityisesti kuoronjohtoa. Hän toimii tällä hetkellä Metsoforte-kuoron varajohtajana. Marttinen on työskennellyt mm. Kangasniemen Musiikkiviikoilla ja Sibelius-Akatemian ylioppilaskunnan pääsihteerinä ja toimii tällä hetkellä poliittisen naisjärjestön pääsihteerinä.