Elli Vallinoja

Mezzosopraano Elli Vallinoja on valmistunut Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolta, jossa hänen opintojaan ovat ohjanneet mm. Outi Kähkönen ja Marjut Hannula. Laulukilpailumenestystä on kertynyt Erkki Melartin kamarimusiikkikilpailun Lied-sarjasta (1.palkinto) sekä Kangasniemen laulukilpailusta (3.palkinto) sekä kesällä 2016 Zinka Milanov -kilpailun ja Wilhelm Stenhammar -kilpailun finaalipaikoilla.

Suomen Kansallisoopperassa Vallinoja on vieraillut Emmien roolissa oopperassa Albert Herring, Kesätyttönä oopperassa Juha, Idan roolissa operetissa Lepakko, Meg Giryn roolissa musikaalissa Oopperan kummitus ja mm. Kirmo Lintisen ”Koodi ilolle” -teoksen solistina. Häntä on kuultu ooppera- ja konserttisolistina myös muun muassa Turun Musiikkijuhlilla, Turun kaupunginteatterissa, Ilmajoen musiikkijuhlilla, Mäntän musiikkijuhlilla sekä Lemin musiikkijuhlien nuorena taiteilijana. Elli on esiintynyt myös useiden kuorojen solistina sekä mm. Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin ja Lohjan kaupunginorkesterin solistina.

Tänä keväänä Elliä kuultiin mm. Opéra de Lyonin Poppean kruunauksen Ottaviana ja ensi kaudella hän vierailee Suomen Kansallisoopperassa mm. Madama Butterflyn Kate Pinkertonina ja Trubaduurin Ineksenä.