Iida Antola

Sopraano Iida Antola (s.1990) on opiskellut laulua Berliinissä UdK-korkeakoulussa Elisabeth Werresin luokalla vuodesta 2015 alkaen. Hän on aikaisemmin valmistunut kuoronjohtajaksi Sibelius-Akatemiasta.

Kaudella 2017-2018 Antola debytoi Paminan roolissa Suomen Kansallisoopperassa. Hänen muihin oopperarooleihinsa kuuluvat mm. Dido (Purcell: Dido and Aeneas) ja Clorinda (Rossini: La Cenerentola). Antola on laulanut solistina useissa oratorioteoksissa, kuten Händelin Messias, Mozartin Requiem, Haydnin Nelson-messu ja Paukenmesse. Hän on myös esittänyt nykymusiikkia Zagros Ensemblen solistina, Berliinissä Crescendo-festivaaleilla sekä Würzburgin Mozart-juhlilla.

Antola on vuoden 2017 Kangasniemen laulukilpailun voittaja. Hän voitti myös vuoden 2017 kansainvälisessä Paula Salomon-Lindberg Lied-kilpailussa 2. palkinnon. Kesällä 2015 hän oli paitsi Timo Mustakallio -laulukilpailuiden finalisti, myös Tampereen Sävel -katselmuksen Vuoden nuori kuoronjohtaja. Antolan opintoja ovat tukeneet Olga ja Vilho Linnamon säätiö, Selim Eskelinin säätiö sekä Suomen Kulttuurirahasto.

Lisätietoja: iidaantola.com