Martti Anttila

Martti Anttila (s. 1980) on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta, jossa hän on opiskellut laulua Timo Honkosen johdolla. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan Howard Crookin ja Rufus Müllerin mestarikursseilla.

Solistina Anttila on esiintynyt mm. Suomalaisen barokkiorkesterin, Helsingin Barokkiorkesterin, Helsingin kamarikuoron ja Kuninkaantien muusikoiden kanssa, repertoaarina mm. Händelin Messias, J. S. Bachin kantaatteja sekä nykymusiikkia. Hän on esiintynyt solistina mm. Musiikin aika -festivaalilla, Helsingin juhlaviikoilla ja Kuhmon Kamarimusiikissa. Hän on esittänyt myös lied-ohjelmiston klassikoita kuten Schubertin Die schöne Müllerin ja Vaughan Williamsin Songs of Travel.

Kuoro- ja yhtyelaulajana Anttila on laulanut Radion kamarikuorossa, Helsingin kamarikuorossa, Trinity-kirkon ammattikuorossa New Yorkissa ja Ars Nova Copenhagenissa. Hän on myös englantilaiseen renessanssiin keskittyvän vuonna 2010 perustetun The English Vocal Consort of Helsinki -yhtyeen perustajajäsen. Yhtyelaulajauransa aikana hän on kantaesittänyt teoksia kymmeniltä säveltäjiltä, mm. Einojuhani Rautavaara, Magnus Lindberg, Kaija Saariaho ja Erik Bergman. Lisäksi hän on ollut mukana esittämässä Stockhausenin klassikkoa Stimmung sekä Suomen Kansallisoopperassa Pappa Bach -lastenoopperassa ja Wagnerin Mestarilaulajissa.

Anttila on myös toiminut kuoronjohtajana, ja hänen kuoro- ja yksinlaulusävellyksiään on julkaissut Sulasol. Lisäksi hän toimii laulunopettajana ja konserttituottajana ja hän on säveltänyt musiikkia useisiin palkittuihin lyhytelokuviin (elokuvia katsottavissa tässä).